Connect with us

ម៉ាក់​ម៉ាក់

កំពុងមានផ្ទៃពោះ តែរំលងមិនញ៉ាំ «ផ្លែប័រ» ពិតជាគួរឱ្យស្តាយ

on

Advertisement

ផ្លែ​ប័​រ​គឺជា​ផ្លែឈើ​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយ​ដែលមាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់ Monounsaturated Fatty Acids (MUFAs) និង ​វីតាមីន A, C និង E​ ។ សព្វថ្ងៃនេះការស្រាវជ្រាវ​ជុំវិញ​ពិភពលោក​កំពុងតែ​ឲ្យ​តម្លៃ​យ៉ាងខ្លាំង​ទៅលើ​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែ​ប័​រ​នេះ​ចំពោះ​ស្ត្រី​ដែល​ស្ថិតក្នុង​ដំណាក់កាល​មានកូន ត្រៀម​មានកូន មាន​ផ្ទៃពោះ និង ​បំបៅ​ដោះ​កូន​។

​មុនពេល​ដែល​យើង​និយាយ​ដល់​របៀប​ដែល​ផ្លែ​ប័​រ​អាចជួយ​អ្វី​ដល់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​បាន យក​ល្អ​គួរតែ​ស្វែងយល់​អំពី​ការពិត​មួយ​របស់​ផ្លែ​ប័​រ​សិន​។ វិទ្យាសាស្ត្រ​បាន​អះអាងថា ផ្លែ​ប័​រ​អាចជួយ​បង្កើន​លទ្ធភាព​នៃ​ការ​មានកូន និង ​បំពេញបន្ថែម​នូវ​តម្រូវការ​ជីវជាតិ​ដល់​ស្ត្រី​កំពុង​តែមាន​ផ្ទៃពោះ ដើម្បី​ផ្តល់​ជីវជាតិ​គ្រប់គ្រាន់​សម្រាប់​ការលូតលាស់​របស់​ទារ​ក​ក្នុង​ផ្ទៃ ​។ ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​បន្ថែម​ដែល​ផ្លែ​ប័​រអា​ច​ផ្តល់​ឲ្យ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​បាន​ ៖

​សារធាតុ Carotenoids ជួយ​បង្ការ​ជំងឺមហារីក​
​របប​អាហារ​ប្រភេទ Carotenoids ដែលជា​សារធាតុ​បំពាក់​ពណ៌​ដល់​រុក្ខជាតិ​ជា​បន្លែ និង​ផ្លែឈើ​ដូចជា ប៉េងប៉ោះ ការ៉ុត និង​ ម្ទេស​ប្លោក នឹង​ជួយ​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺមហារីក និង ​ជំងឺ​ភ្នែក​ ។ ជីវជាតិ​ចេញពី​រុក្ខជាតិ​ទាំងនេះ​ត្រូវបាន​រាងកាយ​បឺត​ស្រូប​យ៉ាង​ល្អ​បំផុត​នៅពេល​ផ្សំ​ចូលគ្នា​ជាមួយនឹង​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​ ផ្លែ​ប័​រ ហើយក៏​ជួយ​ឲ្យ​រាងកាយ​ទទួលបាន​សារធាតុ Carotenoid ប្រកបដោយ​សុខភាព​ល្អ​ដែរ ជាពិសេស Xnathophyll Carotenoids ដែលជា​អង់​ទី​អុកស៊ីដ​ង់​ផ្ទុក​អុកស៊ីសែន​។

​កម្រិត​សារធាតុ Carotenoids ធ្លាក់ចុះ​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​
​ដោយសារតែ​សារធាតុ Carotenoids មិនអាច​ត្រូវបាន​រាងកាយ​ផលិត​បាន ដូច្នេះ​ការ​បឺត​ស្រូប​ចូលទៅក្នុង​រាងកាយ​ក្លាយទៅជា​រឿង​ដ៏​សំខាន់​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ដោយសារតែ​អ្នក​ត្រូវបញ្ជូន​ជីវជាតិ​ជាច្រើន​ទៀត​ទៅ​ចិញ្ចឹម​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ​តាមរយៈ​ទងសុក ដូច្នេះ​ការដែល​ថយចុះ​លឿន​នៃ​សារធាតុ Carotenoids នឹង​នាំ​ឲ្យ​កង្វះ​ទាំង​ម្តាយ និង ​កូន ​។

​សារធាតុ Folates របស់​ផ្លែ​ប័​រ​ជួយ​បង្ការ​កូន​កើតមក​ខូច​អវៈយវៈ​
​ផ្លែ​ប័​រ​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​មួយ​នៃ​សារធាតុ Folates ដែលជា​វីតាមីន B មួយ​ប្រភេទ ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា អាចជួយ​ដល់​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​បង្ការ​ការ​ខូច​អវៈយវៈ​លើ​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ តាមរយៈ​ជួយ​បង្កើន​ការលូតលាស់​របស់​ឆ្អឹងខ្នង ខួរក្បាល និង​លលា​ដ៏​ក្បាល​របស់​ទារក ជាពិសេស​ក្នុង​រយៈពេល​បួន​សប្តាហ៍​ដំបូង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​តែម្តង​ ។ វា​ក៏​សំខាន់​សម្រាប់​ការ​បំបែក​កោសិកា និង​ សំយោគ​របស់​អាស៊ីតអាមីណេ និង ​នុយ​ក្លេ​អ៊ិ​ច​អាស៊ីត​ដែរ​ដូចជា DNA ជាដើម​ ។

​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ត្រូវបាន​គេ​ណែនាំ​ឲ្យ​ប្រើ​ថ្នាំ​វិ​តា​មីន​ចម្រុះ​ដែលមាន Folate ៤០០mcg ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ ផ្លែ​ប័​រ​មួយ​ផ្លែ​ដែល​គ្មាន​គ្រាប់​ទម្ងន់​ប្រហែល ១៣៦​ក្រាម អាចមាន Folate ប្រមាណ ១២១mcg ដែល​អាចជា​ប្រភព​ល្អ​មួយ​សម្រាប់​តម្រូវការ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែរ ​៕

 

​ប្រែ​សម្រួល​៖ វេជ្ជ​. ម៉េង សុខ​សៀន​
​ប្រភព​៖ curejoy

ឧបត្ថម្ភដោយ ៖ UniDry

www.winsuncambodia.com

អត្ថបទដោយ​៖ Chan Tha

អត្ថបទពេញនិយម

សាហាវ! លោកនាយកសាលា បោកប៉ូលិសឱ្យមុជទឹករកមាសក្នុងទន្លេ ការពិតលាក់ក្នុងផ្ទះស្រីស្នេហ៍ខ្លួនសោះ
នេះហើយមូលហេតុពិត ធ្វើឱ្យលោកចោរទៅប្លន់ហាងមាស និង សម្លាប់មនុស្សគ្មានញញើតដៃ ឡើងរាក់កំភែល!
បង្ហាញ​សម្រស់​កូនស្រី​ ​ចាន់​ ​សុ​ផា​នី​ ​តំណក់ឈាម​រួម​នឹង​ ​ហ្សូ​ណូ​ ​ពេលនេះ​ធំប៉ុន​ណាណី​បាត់​!​
ទម្លាយ​មុខមាត់​អ្នកនិពន្ធ​ ​នៅ​ពីក្រោយ​បទ​ល្បី​ៗ​ក្នុង​ផលិតកម្ម​រស្មី​ហង្ស​មាស​ ​សង្ហា​ខ្លាំង​​

មតិរបស់អ្នក